vragen & antwoorden

FAQ

We snappen dat je niet elke dag voor de camera staat. De meest voorkomende vragen hebben we daarom alvast voor je gebundeld. Tot binnenkort!

Vóór je storyshoot

Hoe kan een shoot geboekt worden?

Samen kijken we naar een passende datum en tijd. Als we dit hebben gepland, ontvang je van ons een opdrachtbevestiging die binnen 7 dagen getekend teruggestuurd moet worden. Door de opdrachtbevestiging te tekenen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de afspraken van de shoot en is de boeking definitief.

Wat zijn de kosten voor een foto-/videoshoot?

Een overzicht van de pakketten kun je vinden bij de Storypacks. Hier kun je de prijzen vinden voor onze video- en fotografie. De prijzen voor de meeste shoots zijn inclusief btw en reiskostenvergoeding tot 25 km vanaf Hoogeveen. Voor ondernemers en bruidsparen gelden andere voorwaarden. Kijk hiervoor bij de Storypack van jouw keuze.

Op welke locatie vindt de shoot plaats?

We maken vrijwel alleen gebruik van natuurlijk licht. Daarom doen we veel reportages op een buitenlocatie. In de omgeving van Hoogeveen zijn ontzettend veel mooie natuurgebieden waar wij graag komen voor onze Love & Live Storypacks. Je hebt er bos, heide, zandpaden, graanvelden, echt van alles. Natuurlijk kunnen we in overleg ook naar een andere locatie gaan.

Voor ondernemers geldt dat we kijken welke settingen passen bij jouw verhaal en wat je wilt uitstralen. Reizen is voor ons geen enkel probleem.

Voor het Pure Portrait Storypack zijn jullie van harte welkom bij ons thuis in Alteveer waar Tirza de mobiele studio klaarzet.

Kan de shoot ook bij ons thuis plaatsvinden?

Dit kan zeker. Als we een pasgeboren baby vastleggen, doen we dat sowieso bij jullie thuis of op een andere mooie binnenlocatie. We zijn heel benieuwd naar je huis en bekijken graag of er voldoende plekjes met genoeg licht zijn.

Op welke dagen kan een shoot worden gepland?

Een shoot kan op elke dag van de week worden geboekt en zal altijd in overleg worden gepland.

We hebben een shoot geboekt, maar wat trekken we aan?

Voorafgaand aan de shoot ontvang je van ons kledingtips. Ook mag je ons altijd foto’s sturen van de kleding die je zou willen aantrekken, zodat we samen kunnen kijken wat passend is. Voor de ondernemers geldt dat we hier uitgebreider op ingaan tijdens het creatieve proces.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren?

Om een boeking te annuleren kun je mailen naar stories@lifsaga.nl. Voor annulering gelden de volgende voorwaarden:

Bij een annulering na een bevestiging van de boeking tot 30 dagen voor de foto-/videoshoot, kan de geplande sessie worden geannuleerd. Er wordt door Lifsaga eenmaal een nieuwe datum voorgesteld zonder meerprijs. Vanwege de volle agenda van Lifsaga zal het aanbod van de nieuwe datum beperkt zijn, hetgeen door de annulering van de klant het risico is van klant. Bij annulering zonder nieuwe shootdatum zal 50% van het afgesproken bedrag in rekening worden gebracht.

Bij een annulering na een bevestiging van de boeking tot 1 week voor de foto-/videoshoot, wordt 50% van het afgesproken bedrag in rekening gebracht.

Bij een annulering na een bevestiging van de boeking tot 3 dagen voor de foto-/videoshoot, wordt het afgesproken bedrag in rekening gebracht.

Enkel in geval van onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte of overlijden, waaronder niet begrepen het weer of andere gemaakte afspraken, kan er maximaal 24 uur van te voren kosteloos worden afgemeld, waarna de fotosessie wordt verzet en binnen 2 maanden plaatsvindt. Bij annulering zonder nieuwe shootdatum zal 50% van het afgesproken bedrag in rekening worden gebracht.

Tijdens je storyshoot

Wat gebeurt er als ik te laat kom?

Je wordt verwacht op de afgesproken tijd aanwezig te zijn. Als je te laat bent, dan gaat dit af van de duur van de shoot.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Het hoeft niet persé zonnig te zijn om mooie beelden te kunnen maken, zolang het maar droog is. Wordt het koud? Dan adviseren we om meerdere laagjes aan te trekken, zodat de jassen achterwege kunnen blijven. Bij een slechte weersvoorspelling zal de shoot op een buitenlocatie helaas verplaatst moeten worden. Hou daarom rekening met schuiven in tijden/dagen.

Na je storyshoot

Voor sommige shoots wordt een correctieronde genoemd voor de film, wat moet ik me daar bij voorstellen?

Een correctieronde omvat kleine correcties, die kunnen worden uitgevoerd binnen een doorlooptijd van maximaal 1 uur. In overleg met Nathanaël wordt bepaald welke correcties wel of niet mogelijk zijn.

Wanneer en hoe moet er worden betaald?

Binnen enkele dagen na de shoot ontvang je via de mail een factuur met betaallink. Als de betaling is voldaan ontvang je binnen 2 weken na de shoot de beelden.

Voor bruidsparen en ondernemers geldt dat er wordt gewerkt met een aanbetaling van 20% van het gehele bedrag dat binnen 2 weken na de boeking voldaan dient te zijn. We leggen hier graag meer over uit tijdens een kennismakingsgesprek.

Tijdens de shoot zijn foto’s gemaakt die ik niet terugzie in de galerij, kan ik meer beelden ontvangen om uit te kiezen?

Wij kiezen de beelden uit die voldoen aan onze kwaliteitseisen. Het kan dan voorkomen dat we tijdens de shoot beelden vastleggen die vervolgens niet terugkomen in de galerij of de film die we aanleveren, omdat wij ze niet geschikt vinden. Het is niet mogelijk om deze foto’s alsnog na te bestellen.

Hoe en wanneer worden de beelden geleverd?

Na de shoot gaan wij snel aan de slag met de beelden. Wij maken de selectie van de beste foto’s en video-opnames en gaan die bewerken in de stijl van ons portfolio.

Na twee weken ontvangen jullie de foto’s via een beveiligde online galerij, waarin jullie de favorieten kunnen selecteren. Als jullie een definitieve keuze hebben gemaakt, zorgen we dat die jullie favorieten in de galerij gedownload kunnen worden.  De film wordt na twee weken digitaal geleverd via een beveiligde downloadlink. Voor zowel de foto’s als de film geldt dat er geleverd wordt mits de betaling is voldaan.

Voor bruidsparen geldt een andere levertijd, namelijk binnen 6 weken na de bruiloft.

Mag ik de beelden zelf bewerken?

Op grond van de Auteurswet mag je de beelden zelf niet aanpassen (zoals bijsnijden, kleurfilters gebruiken of anderszins bewerken). Indien je in strijd handelt met de Auteurswet, kan een schadevergoeding worden gevorderd.

Komen mijn foto's ook op social media en de website van Lifsaga?

Ja, we delen ons werk op onze website en social media. Wil je dit liever niet? Laat het ons dan voorafgaand aan de shoot weten, dan houden we er rekening mee. Natuurlijk behoud je altijd het recht om geplaatste beelden achteraf te laten verwijderen.

Waar mag ik de foto’s en film voor gebruiken?

Voor de particuliere shoots geldt dat de beelden alleen in de privésfeer mogen worden gedeeld en op eigen social media. We willlen je vragen om Lifsaga te vermelden als je beelden plaatst. Voor de zakelijke shoots geldt dat de beelden alleen gebruikt mogen worden voor de eigen website en social media, tenzij anders is overeengekomen in de opdrachtbevestiging. De beelden mogen niet zonder toestemming van Lifsaga worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Daarnaast delen wij ons werk op onze website en social media. Wil je dit liever niet? Laat het ons dan voorafgaand aan de shoot weten, dan houden we er rekening mee. Natuurlijk behoud je altijd het recht om geplaatste beelden achteraf te laten verwijderen.

Kunnen we extra digitale foto’s bestellen?

Dit kan zeker! Elke extra foto kost 7,50 euro. Voor 10 extra foto’s betaal je 65 euro.

Welke foto’s komen er in het mini-album?

Bij het Wedding Storypack zit een verrassingsalbum inbegrepen van 20×20. Als jullie een definitieve keuze hebben gemaakt van de foto’s, zal Tirza 10 foto’s in het album te verwerken. Jullie mogen aangeven welke 10 foto’s jullie in het album willen hebben. Standaard wordt de opmaak van het album niet overlegd. Tirza zal conform jullie verhaal het album met een rustige, minimalistische lay-out vormgeven. Wil je toch graag inspraak op hoe het album eruit gaat zien, kies dan tegen meerprijs voor een upgrade. Bij de  Love & Life en Pure Portrait Storypacks kan tegen meerprijs ook een (mini)album worden geleverd. Mail of bel ons voor meer informatie hierover

 

Trouwalbum? Vraag naar de brochure voor meer informatie.

Wat is de levertijd van het album?

De levertijd van het mini-album is normaal gesproken 6-8 weken. Zodra wij het album hebben ontvangen, laten we dat aan je weten. Je kunt het album ophalen bij ons in Alteveer (Drenthe) of we sturen het naar je op via PostNL tegen betaling van verzendkosten á 6,95 euro.

Welke foto's worden afgedrukt?

In het Love & Life Storypack zitten 3 prints van 13×18 of 20×30 inbegrepen die worden afgedrukt op luxe fotopapier. Je mag zelf aangeven welke 3 foto’s je geprint wilt hebben en in welk formaat. Wil je meer of grotere afdrukken of een andere vorm van wall-art? Laat het ons weten, dan laten we je zien wat de mogelijkheden zijn.

Total:
Don`t copy text!